Предности на колектор за прашина со филтер за кеси

Од принципот на работа на кесичкиот филтер може да се види дека предностите на кесичкиот филтер во практичната примена главно ги имаат овие три предности.Како прво, ефектот на отстранување на прашината на филтерот за кеси е релативно добар.Може да филтрира некои ситни честички во гасот за индустриско загадување и има очигледни предности во ефикасноста на отстранувањето на прав.Второ, филтерот за вреќи е релативно стабилен во работа и нема да има секундарно загадување при реалната работа, што е исто така манифестација на високата ефикасност на филтерот за кеси.Конечно, уште една очигледна предност на филтерот за вреќи е тоа што нема да влијае на другата работа на претпријатието.Тоа е затоа што филтерот за кеси е структура на подкомора, која може да врши алтернативно одржување на подкомората и замена на кесите за време на процесот на отстранување на прав.Накратко, филтерот за кеси има големи предности во примената, така што мерките за подобрување на неговото техничко ниво треба да се спроведат од повеќе аспекти.


Време на објавување: Јуни-01-2022 година
WhatsApp онлајн разговор!