Системот на пулсниот вентил е пониски трошоци во споредба со другиот систем за автоматска контрола, структурата на дијафрагмата е полесна за одржување

76 мм

Системот на пулсни вентили е едноставен, а цената е ниска споредете ги другите вентили, може да се поврзе со компјутерот, самиот пулсен вентил има едноставна структура на дијафрагмата и ниска цена, полесен е за инсталирање и одржување од другите типови актуатори како што се контролни вентили.Она што е позабележително е дека составениот систем за автоматска контрола е многу поедноставен и цената е многу пониска за одржување.Структурата на дијафрагмата и пилот-инспекцијата треба да се спроведуваат годишно.Бидејќи електромагнетниот вентил се контролира со прекинувачки сигнал, многу е погодно да се поврзете со индустрискиот компјутер.Сега, компјутерот е многу популарен и цената е пониска и пониска, предностите на пулсните вентили се уште поочигледни.


Време на објавување: мај-19-2022 година
WhatsApp онлајн разговор!