Кои се предностите на филтерот за кеси?

Кои се предностите на филтерот за кеси?

⒈ Моќта за отстранување на прав е многу висока, обично достигнува 99%, и може да фати ситни честички прашина со големина на честички поголема од 0,3 микрони, што може да ги исполни строгите барања за заштита на животната средина.

⒉ Функцијата на скелетот за отстранување прашина е стабилна.Промените во работните услови, како што се волуменот на воздухот за отстранување, содржината на прашина од гас и температурата имаат мало влијание врз ефектот на отстранување на прав од филтерот за кеси.

⒊ Отстранувањето на прашината е едноставно.Филтерот за вреќи е опрема за суво прочистување која не бара вода, така што нема проблем со отстранување на отпадни води или кал, а собраната прашина може лесно да се рециклира и користи.

⒋Употребата на чувствителни.Волуменот на воздухот за отстранување може да се движи од стотици кубни метри на час до стотици илјади кубни метри на час.Може да се користи како мала единица директно инсталирана во просторијата или во непосредна близина до неа, или може да се направи во голема просторија за отстранување прашина.

⒌ Распоредот е релативно едноставен, работата е релативно стабилна, почетната инвестиција е мала, а одржувањето е погодно.

28871e9269a2dbefcb3e6512c7c64a4


Време на објавување: Јуни-14-2022 година
WhatsApp онлајн разговор!